O nama - Medolina

O nama i galerija

Poljoprivredno gazdinstvo Milekić

Pre više od 30 godina deka je polako prilazio penzionerskim danima i poželeo da ima neki hobi. Izbor je pao na pčelarstvo i kupio je tri košnice. Međutim kada su počele obaveze oko pčela i prvi bolni ujedi, deka je video da nije tako lak i sladak put koji vodi do slatkog meda. Zbog toga ga je brzo prošla želja i ambicija da bude pčelar, pa je rešio da odustane od te ideje.

Ali pčele su zavele drugog člana naše porodice, pa je on nastavio da vodi računa o naše prve tri košnice. U pitanju je bio tata. U to vreme pored 3 košnice, želeo je da se iz hobija bavi pecanjem i skijanjem, pa je kupio štap za pecanje i skije. Ali od ova tri željena hobija, strast prema pčelama je pobedila i kasnije prerasla u ozbiljan posao. Danas naše poljoprivredno gazdinstvo broji preko 150 košnica, a naše iskustvo u pčelarstvu i skupljanju pčelinjih proizvoda se broji u decenijama.

Početna ideja je bila da imamo par košnica i da cedimo med za potrebe naše porodica. Ubrzo su ljudi iz našeg okruženja prepoznali kvalitet našeg rada i meda. Kako je raslo interesovanje za naš med, tako je polako rastao i broj košnica na našem pčelinjaku. Nakon nekog vremena naši kapaciteti proizvodnje meda su prerasli lokalne potrebe naših kupaca.Pre 15-ak godina je počeo izvoz našeg Srpskog meda u inostranstvo, tako su od nas otkupci meda počeli da kupuju med i prodaju u inostranstvo.

Medolina

Medolina je porodična priča porodice Milekić o pčelarstvu kao hobiju koji je prerastao u posao i kao rezultat daje prirodne proizvode vrhunskog kvaliteta.

Smatramo da je šteta da naš med, sakupljen na terenima naše divne zemlje, koji je izuzetno kvalitetan, izvozimo u inostranstvo i dajemo drugima da ga koriste, dok je na našem tržištu prisutno i dosta uvoznog i falsifikovanog meda. Iz tog razloga želimo da vratimo veru kupcima meda na našem tržištu da pravi i kvalitetan med postoji i da je dostupan.

Iz tog razloga smo kreirali brend “Medolina”, pokrenuli internet prodavnicu, kao i društvene mreže na kojima ćemo Vam približiti način našeg rada, razne tajne i fascinantne stvari iz sveta pčela, kao i razne korisne informacije o medu. Inspiracija za naziv brenda je činjenica da se naše pčele nalaze u selu blizu Zlatibora, a prva turneja na koju kreću posle zime je Zlatiborsko selo koje se nalazi u podnožju Tornika. Tako da je “Medolina” složenica od dve reči “Medena dolina”.

Pažljivo biramo terene sa kojih naše pčele skupljaju med. Postoje različite vrste meda, ali je jako teško organizovati da naše pčele skupljaju i prave svaku vrstu meda dostupnu na teritoriji naše zemlje. Mi smo se opredelili da naše pčele prave tri vrste meda, pa u našoj Medenoj dolini možete naći tri vrste meda - Bagremov med, Livadski med i Suncokretov med.

Pored meda za Vas prikupljamo i ostale pčelinje proizvode od kojih izdvajamo propolis od kog pravimo Propolis kapi. Takođe proizvodimo preparate i mešavine sa medom i sa ponosom Vam predstavljamo naš "Imunorast" koji jača imunitet i održava ga u ravnoteži i "Bronhočist" koji pomaže kod kašlja.

Pored proizvoda koje možete naći na našoj internet prodavnici, za Vas smo kreirali i informativni deo Medolininu Vikipediju (klikom na Wiki u navbaru možete stići na Wiki stranicu), gde možete naći razne interesantne i korisne informacije o pčelinjoj porodici, medu, ostalim pčelinjim proizvodima, apiterapiji i puno toga još.

Dobrodošli na našu online prodavnicu, nadamo se da ćete uživati u našoj Medenoj dolini!

Galerija

Želimo da Vam približimo način našeg rada kroz galeriju slika, od toga sa kojih terena naše pčele skupljaju med, preko života pčela u košnici, pa sve do procesa ceđenja meda i pakovanje u tegle.